Emma Lillelund Saaugaard

…laver hiphop og artpop under navnet hun_sagde. Emma studerer på konservatoriet i Aarhus, og hun var desuden med på campen Tekstgenerator i 2021.

Sanger, rapper, sangskriver og producer Emma Lillelund Saaugaard laver musik som hun_sagde. Det er et hiphop/artpop-projekt, der, som Emma fortæller, afsøger menneskets og samfundets skyggesider og berør emner som mentalt helbred og eksistentialisme i ungdommen.

Emma bruger meget tid på konservatoriet i Aarhus, hvor hun studerer sangskrivning. “Jeg er i gang med at afsøge forskellige sider af hiphop, og hvor jeg kan tage min stemme hen udtryksmæssigt i sang og rap. Jeg har også i et stykke tid været glad for at finde inspiration i 90’er-genren triphops råhed og mørke, og inddrage dette i både min tekstskrivning og mine produktioner,” fortæller Emma. Hun glæder sig desuden til at udsende sin debutudgivelse her i 2022.

Emma er en af de sangskrivere, der var med på Autor og Koda Kulturs camp Tekstgenerator i 2021 med forfatter/underviser Pablo Llambías og sangskriver Soffie Viemose. De står også for Tekstgenerator 2022 til april, som har open call lige nu.

Emma fortæller om Tekstgenerator:

“Tekstgenerator var fem ekstremt lærerige dage, både fagligt og socialt. Pablo og Soffie satte de perfekte rammer for et trygt rum, hvor man var komfortabel med at dele sine tekster med andre, man ikke havde mødt før. Jeg tror, jeg skrev mere tekst i den uge, end jeg ellers havde gjort hele året.”

“Jeg var også positivt overrasket over, hvor dybdegående læsninger, der var på vores forskellige tekster. Det har gjort, at jeg efterfølgende har fået et nyt syn på mine sangtekster, og ikke mindst værktøjer til, hvordan man bedst muligt formidler sit budskab til læseren/lytteren gennem sin tekst. Desuden var det meget inspirerende at have gæstelærere, der delte ud af deres sangskrivningsprocesser.” 

Emma blev medlem af Autor som 24-årig i 2021. Det er gratis at være medlem af Autor, indtil man fylder 26 år. Læs mere.

Læs også mere om Tekstgenerator 2022. Vil du selv med på en uges tekstskrivningsophold på Engelsholm Højskole, så ansøg senest 9. februar.

Se mere på hun_sagdes Facebook og Instagram.