Karen Mukupa

…har dette forår kunnet fejre 50 års fødselsdag (ligesom Autor!) Stort tillykke! Karen er on top of her game lige nu og aktuel med sit femte album, Bonobo.

Rapper, musikskaber m.m. Karen Mukupa er ude med albummet, Bonobo. Politiken kalder det “det mest tydelige, personlige, københavnske, ægte og perfekt-uperfekte album, hun nogensinde har udgivet.”

Vi har spurgt Karen om albummet. Hun fortæller: “Mit album Bonobo er min femte udgivelse lavet i samarbejde med produceren Ezi Cut. Jeg gik til albummet som var det mit sidste og syntes derfor, at det var vigtigt, at jeg vise sider af mig selv, som jeg ikke havde skrevet om før. Derfor er der opstået sange som ‘hvid pige’, en sang som har ulmet i mig længe. ‘Ondt af mig selv’ om at føle sig dømt ude bl.a. pga af alder. ‘Omveje’ om de ikke så flatterende  sider, et langt par forhold kan indeholde. Og ‘Monster’ er en sang skrevet med den nye generations rapper i baghovedet, men som endte med at handle om min tween.”

“Jeg var meget bevidst om, at jeg ville lave et rapalbum med beats, som reflekterer ægte hip hop, og vise, at man godt stadig kan være en del af ‘the game’, selvom man er fyldt 50. Jeg er utroligt stolt af mit album, og det jeg har skabt med Ezi Cut. Vi kommer begge fra 90’er-rapgenerationen og har en kæmpe kærlighed til den lyd,” siger Karen.

Om den nærmere fremtid her i sommeren 2023, lyder det: “I øjeblikket bruger jeg mine kræfter på at øve med mit band og har et par jobs hen over sommeren bl.a på jazzfestivalen og i efteråret. Den store tour er til februar 2024, og den glæder jeg mig til. Når jeg ikke øver, er jeg mor, vært på P8 og arbejder på at udvikle og forberede det næste forløb af Urbangirls 2024. Og så er jeg så småt gået i gang med at skrive nye sange…”

Som om det ikke var nok, er Karen i øvrigt aktuel som skuespiller i Anna Neyes film Viften, der foregår på St. Croiz i 1848 og behandler Danmarks kolonifortid. Tjek også den playliste, Karen tidligere har lavet til os, med en samling kvindelige rappere fra DK.

Følg Karen Mukupa på Instagram eller Facebook.