Lotte Anker

…har for nylig modtaget en af Statens Kunstfonds eftertragtede livsvarige hædersydelser. For Lotte afrundes 2022 derudover med jazzkoncerter i USA og et musikalsk forskningsprojekt.

Komponist og saxofonist Lotte Anker har modtaget en af Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelser på baggrund af sin lange kunstneriske karriere og som støtte til fortsat musikalske virke.

”Gennem sammensmeltningen af eksperimentel jazz, fri improvisation og samtidsmusik skaber Lotte Anker sin helt egen rå og ufiltreret musikalske poesi, og hun bevæger sig konstant på yderkanten – der hvor bølgen brydes og skaber ny bevægelse,” lyder det bl.a. fra Statens Kunstfond.

For Lotte indeholder slutningen af 2022 derudover koncerter i New York og Philadelphia med forskellige konstellationer, fortæller hun. “Det er med både gamle venner og kolleger som Ikue Mori, Craig Taborn, Sylvie Courvoisier, Zeena Parkins, Nate Wooley og med nogle lidt nyere af slagsen som Chris Corsano og Brandon Lopez.”

Lotte fortæller også, hvad hun ellers arbejder på: ”Jeg er ved at færdiggøre et kunstnerisk forskningsprojekt gennem Rytmisk Musikkonservatorium, der handler om komposition for større ensemble af improvisatorer. Det hedder Sculpting Air in the Sub Habitat. Texture and Form in composition for larger ensemble of improvisers. Sub Habitat er den gruppe, jeg har arbejdet med. Projektet er blevet meget forsinket pga. lockdown, men skulle efter planen bliver offentliggjort sidst i 2022 eller først i 2023.”

Statens Kunstfond har i 2022 uddelt livsvarig hædersydelse til 15 kunstnere, hvoraf Lotte Anker er den eneste fra musikken. Ydelsens størrelse reguleres efter modtagerens anden indtægt.

Læs mere om Lotte Anker her.

Lotte Anker om at være musiker i 2022 hos Le Périscope (2022)