Martin Dirkov

…modtog for nylig en Robert for bedste score til filmen Holy Spider og var Danmarks nominerede til Harpa-komponistprisen på Nordic Film Music Days i Berlin.

Filmkomponist og lyddesigner Martin Dirkov startede 2023 med hyldest til den musik, han har skabt til Ali Abbasis dystre thriller Holy Spider. I filmen dykker en journalist ned i den iranske by Mashhads underverden for at efterforske en seriemorder, der står bag drab på prostituerede. Holy Spider modtog hele 11 Robert-priser, heriblandt prisen for Bedste Score.

Martin var i samme forbindelse indstillet til Nordens mest prestigefyldte pris for filmkomponister, Harpa. Nomineringen som årets danske kandidat var valgt af den danske jury bestående af filminstruktør Pernille Fischer Christensen, klipper Thomas Kragh og lyddesigner Diana Queirós. Med deres ord rammer Dirkovs score præcist overgrebets kvælende følelse.

Martin deltog på Nordic Film Music Days den 18.-19. februar i Berlin, hvor han præsenterede musikken til Holy Spider, og Harpa-prisen blev uddelt. Det var dog den norske komponist Jørund Fluge Samuelsen, der løb med prisen for sin musik til komedien Alle hater Johan.

Filminstruktør Ali Abbasi og Martin Dirkov har før samarbejdet på mindeværdige film som den svenske Gräns (Grænse) og Shelley. Martin har bl.a. også skabt musik til filmene Shorta (2020) og Holiday (2018).

Se Brancheklubben for Film- og Mediekomponisters (BFM) video med Martin Dirkov. Han fortæller også om musikken til Holy Spider – hans “iranske grunge” – i denne video fra Det Danske Filminstitut: