Silje Marie Schjødt

…alias Lihme har dette efterår udgivet sit debutalbum Solid | Soft, hvoraf nogle af sangene er blevet til i Autors medlemslejlighed i Berlin. Fang Lihme live denne november.

Sangerinde, sangskriver og producer Silje Marie Schjødt alias Lihme har udgivet debutalbummet Solid | Soft her i efteråret 2023. Lihme tager tematisk fat i usunde relationer, og hun kræver retten til at sige “det-er-dig-ikke-mig”. Som albumtitlen antyder, udforsker hun samtidig styrken i både det skrøbelige og det solide.

Lihmes indiepop trækker på musikalske referencer som Lykke Li, Feist, Lydmor og Oh Land. Håndspillede instrumenter kombineres med Siljes varme, nordiske klang og kolde synths. Albummet er blevet til i samarbejde med producer Esben Inglev (Rigmor, Who Killed Bambi, Lowly) og trommeslager/producer Steffen Lundtoft (Lowly, Asbjørn).

“Jeg har været utrolig glad for at være medlem af Autor i perioden, hvor jeg har arbejdet på albummet. Desuden har jeg været på flere af jeres camps – fx DIY Berlin, modtaget arbejdslegat flere gange og boet i medlemslejligheden i Berlin, hvor jeg bl.a. har skrevet nogle af sangene fra albummet,” fortæller Silje.

Lihme og pianist Louise Schrøder gæster Villa Kultur i København den 16. november – feat. Alpas Ave samt Radar i Aarhus den 26. november som support for MoonBee.

Hold øje med Lihme på Facebook eller Instagram.

Lihme: “Ocean” (livesession i Radiohuset)