Thomas Munk-Petersen

…bassist og komponist med base i Aalborg. Thomas har taget hul på 2024 med EP-udgivelse med sin gruppe Featherdrop, og så har han udgivet to musikvideoer med numre inspireret af krigen i Ukraine.

Bassist og komponist Thomas Munk-Petersen udgav sit debutalbum Take-Off i 2021. Siden har han bl.a. dannet gruppen Featherdrop, som nu har udgivet debut-EP’en Epilog den 26. januar 2024. Featherdrop er Thomas Munk-Petersens og Stig Halskovs musikalske laboratorium. De to jazzmusikere har spillet sammen i utallige sammenhænge, og er nu gået sammen om Featherdrop, hvor de blander en eftertænksom, nordisk lyd med ambient jazz og inspiration fra amerikansk jazztradition. “Vi ser allerede frem til at indspille næste udgivelse,” fortæller Thomas til Autor.

Den aalborgensiske musikscene har en stærk aktør i form af Thomas. Han er bosat i Aalborg, og de seneste knap 10 år har han været med til at organisere en lokal jazz jam i byen, men trak sig ud af det i 2022 for at få tid til nye projekter. Energien er blevet lagt i at forme Featherdrop og komponere for og lede en trio i eget navn samt bestyrelsesarbejde for Jazzselskabet Aalborg. Til daglig underviser Thomas på et værested for udviklingshæmmede. Udover den økonomiske bund, er det et arbejde, der giver masser af glæde og mening, fortæller han: “Det har en stor værdi for borgerne, der deltager, og det er skønt at være en del af.”

Thomas har netop udgivet to musikvideoer med sin trio, begge originale kompositioner inspireret af krigen i Ukraine. “‘Handful of Dust’ er til den lidt dystre, sørgmodige side, titlen inspireret af T.S. Eliots The Waste Land. ‘Viktoriia’ er inspireret af et møde med en ukrainsk flygtning og hendes fortælling. Jeg forsøgte at give den et lidt lettere udtryk og en snert af håb,” siger Thomas.

Følg Thomas Munk-Petersen på Instagram, Facebook eller hans officielle hjemmeside.

Thomas Munk-Petersen: “Handful of Dust” (live)